Evenementen

Meer dan pianolessen, een unieke ervaring!

Nacht van de Dag Dineren in een Monument

Een uniek transdisciplinair maakproject voor jonge studenten. MaakMuziek in de puurste vorm!
Opdracht: maak een artistieke vertaling van een week uit de geschiedenis van de Nieuwe Kerk in Zierikzee en verbind dit op artistieke wijze met een diner dat ‘s avonds zal plaatsvinden.
Naast reguliere pianolessen zijn er ook brainstormsessies, inspiratiesessies en maaksessies. De studenten verplaatsen zich in een historisch personage, brainstormen over het diner dat wordt geserveerd en (her) ontdekken zintuigen op een transdisciplinaire manier.
Tijdens Nacht van de Dag wordt alles gecombineerd tot een zalige symbiose van verschillende disciplines, verweven tot een geheel. Met als resultaat het fysieke en artistieke menu van Nacht van de Dag!

VRIJ!

Een eigentijdse vorm van piano-educatie, met als resultaat de concert voorstelling VRIJ!. De studenten ontwikkelen en produceren hun eigen muzikale uitvoering in slechts één dag.
Vrij! Dit woord beschrijft de missie van dit event. De langste dag van het jaar, een paar nachten voor midzomernacht, de nacht waarin het onmogelijke mogelijk wordt. 20 jonge, creatieve en getalenteerde muzikanten zorgen voor een muzikale topervaring. Ze krijgen de volgende opdracht: betreed op zaterdagochtend de prachtig gerenoveerde Nieuwe Kerk in Zierikzee met je eigen muzikale “koffer” en stel samen met de andere talenten het concert van je dromen samen. Geen grenzen, geen kaders, geen afhankelijkheden en geen ongelijkheden. De focus ligt op: ONTMOET, CREËER, ERVAAR, DROOM en VERPLETTER. Kortom: VRIJ!

Orkest

Naast pianolessen en het organiseren van verschillende kunst educatieve evenementen, werk ik als muzikaal artistiek leider bij verschillende orkesten. Ik ben bijvoorbeeld erg trots op het harmonieorkest van muziekvereniging Apollo uit Wissenkerke dat ik heb gedirigeerd op een wedstrijdpodium. Op dit podium toonden we een alternatieve manier van muziek spelen, als protest tegen de summatieve beoordelingen die veel voorkomen in de blaasmuzieksector. Tijdens dit evenement bewees Apollo dat we de taal van muziek kunnen leren begrijpen en leren gebruiken en zo het verhaal met muziek kunnen overbrengen. Er is een statement gemaakt over wat muziek is wanneer je het ziet en gebruikt als een taal. De boodschap werd gehoord, zelfs zonder de aanwezigheid van het publiek. De afwezigheid van publiek maakte geen verschil vanwege het verhaal dat we zo graag wilden vertellen, door middel van een gemeenschappelijke taal. De taal van muziek. En juist daarom moet muziekonderwijs altijd beginnen met het leren vertellen van verhalen door middel van muziek.

Vorige evenementen

Ontdek wat jij zou kunnen en begin met piano leren.

Begin jouw reis vandaag nog!

Contact