Blog

Bye Bye Boring Piano Books:

Waarom muzikale creativiteit vraagt om een gepersonaliseerde pianomethode!

Geen standaard methode, maar les op maat

Piano leren spelen is een geweldige manier om creativiteit te uiten en muzikale vaardigheden te ontwikkelen. Er zijn heel veel pianomethode boeken beschikbaar om te leren pianospelen, maar mijn visie op piano leren spelen is anders. Ik geloof niet in het volgen van een standaard pianomethode, omdat ik denk dat iedereen uniek is en een eigen manier van leren heeft. Daarom krijgt elke leerling bij mij een volledig gepersonaliseerde en op maat gemaakte methode.

Ik geloof niet in het volgen van een standaard pianomethode, omdat ik denk dat iedereen uniek is en een eigen manier van leren heeft.

Samen op zoek naar antwoorden

Het belangrijkste uitgangspunt van mijn aanpak is het bepalen van een persoonlijk leerdoel. Waar zit je talent? Wat wil je leren? Waar wil je goed in worden? Door steeds samen met een leerling op zoek te gaan naar de antwoorden op deze vragen kan ik een op maat gemaakte methode ontwikkelen die perfect past bij de leerling. Hierdoor wordt het leerproces niet alleen effectiever, maar ook veel leuker en uitdagender.

Individuele behoeften en leerstijlen begrijpen

Deze aanpak vereist veel ervaring, kennis en vaardigheden van mijn kant. Ik moet niet alleen een professioneel expert zijn in het bespelen van de piano en kennis hebben van alles wat hierbij komt kijken, maar ook expert zijn in het kunnen begrijpen en duiden van de individuele behoeften en leerstijlen van mijn leerlingen. Door een sterke relatie op te bouwen met mijn leerlingen, kan ik hen helpen om hun muzikale doelen te bereiken en te motiveren om zichzelf te blijven ontwikkelen.

Persoonlijke aanpak

Ik geloof dat deze gepersonaliseerde aanpak van pianoles de allerbeste manier is om leerlingen te helpen hun muzikale talenten te ontdekken en te ontwikkelen, hen te inspireren en de tools te geven die ze nodig hebben om te groeien. Niets is mooier dan het uiteindelijk vinden van je eigen weg in het leren piano spelen, gebaseerd op een professioneel verantwoorde en educatief didactische aanpak met de grootste zorg en aandacht voor de leerling zelf. (En uiteraard de nodige dosis humor, die piano leren spelen nΓ³g leuker maakt! πŸ˜‰)

Op de hoogte blijven van dit soort blogjes en leuke acties? Laat je e-mail achter en ontvang updates!

Contact