Voor wie zijn de pianolessen van Cathy Kotoun?

Lees hieronder enkele ervaringen van mijn leerlingen!

Zeer jonge leerlingen

Ciska’s 3-jarige zoon wordt altijd erg enthousiast wanneer hij muziek hoort en hij kan niet van de piano afblijven, zijn ‘muziekjes’ lijken zelfs al echte composities.

Voor Ciska’s zoon was meedoen aan het mini-maakvoorstelling Pianokeet de perfecte start van piano leren spelen. Inmiddels volgt hij met het lespakket Fysiek wekelijks pianolessen van 15 minuten en maakt eigen korte stukjes aan de hand van verhalen. Met de speciale methodiek voor zeer jonge kinderen blijft hij ook gemotiveerd om ook thuis te spelen. Bovendien geeft hij via de online lesomgeving ook af en toe tips aan leeftijdsgenootjes die net begonnen zijn.   

Jonge leerlingen

Anna is 7 jaar en wil dolgraag een muziekinstrument leren spelen. Ze heeft voor de piano gekozen omdat ze de pianomuziek uit haar favoriete tekenfilm zo ontzettend mooi vindt. Toen ze na de gratis introductieles al een stukje kon spelen is ze direct begonnen met  het lespakket Fysiek en al na een paar weken kon ze haar favoriete pianostukje uit de tekenfilm op school laten horen en zien. Ze was er heel trots op dat ze al zo snel iets kon spelen en het motiveerde haar nog meer om thuis ook veel te spelen. Inmiddels speelt ze veel uit de verschillende lesmethodes die in de online lesomgeving staan.

Tiener/student leerlingen

Luuk is 18 jaar als hij eindexamen middelbare school doet. Hij gaat studeren maar wil wel graag piano blijven spelen. Als student heb je een onregelmatig leven en wil je je tijd anders gaan indelen. Je wilt meer flexibiliteit maar tegelijkertijd ook grip houden op je studieproces als het over pianospelen gaat, misschien wel jezelf bepaalde korte doelen stellen. Het lespakket Combi was voor hem de uitkomst. Een combinatie van fysieke en digitale lessen en flexibel in te richten. Niet per se wekelijks maar gewoon wanneer het uitkomt. Met de mogelijkheid tussentijds videofeedback te krijgen, zodat hij toch door kon als een les even niet uitkwam. Het tweede semester van zijn collegejaar is rustig weet hij nu al, hij heeft zich dus ook aangemeld om mee te doen met @DeVoorspeelavond, de jaarlijkse maakvoorstelling. Nu hij als student niet meer in de buurt woont kan hij via de online lesomgeving toch nog in contact blijven met andere leerlingen.

Volwassen (werkende) leerlingen

Naomi (27) heeft sinds twee jaar een drukke baan en wil af en toe eens lekker haar hoofd leeg maken door zelf muziek te maken. Tijd om een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan: ze wil piano leren spelen! Ze luistert veel naar muziek in verschillende genres. Pop en klassiek, maar ook jazz vindt ze leuk. Bovendien zingt ze graag en wilde ze ook heel graag leren hoe ze zichzelf kan begeleiden op de piano. Niet al te ingewikkeld maar wel uitdagend genoeg, en vooral ook met een flexibel lessschema. Voor Naomi was de keuze voor het lespakket Combi de meeste voor de hand liggende optie. Ze kan haar eigen lesschema maken en wisselt fysieke lessen af met online lessen. Ze plant haar lessen heel ruim en is erg blij met de flexibilliteit hierin; het geeft haar het gevoel van vrijheid en de baas zijn over haar eigen gekozen leertempo. Korte vragen die ze tussen de lessen door heeft gaan gewoon via de persoonlijke chat in de online lesomgeving. Haar lessen worden op verzoek opgenomen zodat ze in haar eigen persoonlijke online lesomgeving nog eens naar de les kan kijken. Ze is inmiddels goed op weg met twee van haar favoriete popsongs en kent ook al flink wat akkoorden. Zingen en jezelf begeleiden op pianoles, “echt een super idee@”, aldus Naomi.

Oudere leerlingen

Thomas woont in Amsterdam en is vorig jaar met pensioen gegaan. Hij heeft samen met zijn partner een tweede woning in Zeeland gekocht. Hij heeft vroeger piano gespeeld en wil het weer oppakken nu hij weer meer tijd heeft. Zowel in Amsterdam als in Zeeland heeft hij de beschikking over een piano, in Amsterdam een akoestisch instrument en Zeeland een mooie digitale piano, gekregen van zijn partner voor zijn 66e verjaardag. Thomas wil zijn lessen flexibel kunnen inplannen volgens zijn levensstijl, bijvoorbeeld als hij langere tijd in het buitenland verblijft. Als oudere leerling wil hij ook graag gebruik maken van gedigitaliseerde vormen van bladmuziek, zodat hij geen kleine noten op papier hoef te lezen wat moeilijk is voor zijn ogen. Voor Thomas was het lespakket Combi een uitkomst. Als hij in Amsterdam zit kan hij online les krijgen en zodra hij in Zeeland is komt hij gezellig naar de pianostudio. 

Ervaren leerlingen

Suzan is 20 jaar en woont op kamers in Rotterdam. Tot ze ging studeren heeft ze pianoles gehad, totaal negen jaar. Wel op de meer traditionele manier dus vooral veel klassiek, techniek en theorie. Improviseren heeft ze nog nooit gedaan maar het lijkt haar geweldig om ook iets te kunnen zonder die noten, gewoon out of the blue iets spelen en zelf iets componeren. Ze zit in het tweede jaar van jaar studie en ze heeft op haar kamer een digitale piano. Sinds ze gebruik maakt van het lespakket Online is er een wereld voor haar opengegaan. Ze heeft veel geleerd van het samen spelen met de hulpvideo’s maar vooral ook van het live samen spelen tijdens de online les, de gepersonaliseerde video feedback en het gratis lesmateriaal. Suzan heeft op een inspirerende manier kennis gemaakt met de wereld van het improviseren op de piano. Ze heeft zelfs met een prachtige eigen gemaakte compositie meegedaan aan een maakvoorstelling zonder fysiek aanwezig te zijn!   

Contact